Explozia pe care o inregistram in cancer are de-a face cu chimizarea mancarii

Explozia pe care o inregistram in cancer are de-a face cu chimizarea mancarii

„Explozia pe care o inregistram in cancer are de-a face cu chimizarea mancarii“ spune Prof. John Ionescu.

La finele lui Noiembrie 2017, impreuna cu Prof. John Ionescu, am participat in calitate de speakeri la deja prestigioasa Conferinta “Nutritia – Medicina Viitorului” al carei Comitet de Organizare este condus de Doamna Conf. Lorena Filip, ea insasi unul dintre Referentii nostri. In ziua anterioara Conferintei, am sustinut personal in fata studentilor, masteranzilor, absolventilor si medicilor interesati de nutritie, un Workshop de 2 ore cu titlul Bazele utilizarii dietei ketogenice si suplimentarii micro-nutritionale ortomoleculare in constructia regimurilor igieno-dietetice din timpul chimio- si radioterapiei.

Foarte multe dintre ideeile pe care le-am dezbatut cu aceasta ocazie in fata specialistilor sau viitorilor specialisti – mai ales cele legate de dietele ketogenice, echilibrul acido-bazic si statusul redox al celulelor tumorale – au fost magistral transpuse pentru marele public cititor de catre Referentul nostru Prof. John Ionescu intr-un interviu acordat  a 2 a zi jurnalistului Remus Florescu de la Adevarul. Mai mult, participand la o conferinta dedicata nutritie, John Ionescu a venit cu multe exemple din generoasa experienta pe care o are in domeniu din pozitia de coordonator a unei clínicii germane specializate in tratamentul integrativ al afectiunilor in care componenta de mediu este extrem de importanta.

Am preluat textul integral al acestui articol scris de Remus Florescu de pe siteul adevarul.ro .

Personal, consider articolul extrem de important atat pentru oricare profesionist din domeniul sanatatii care isi doreste sa integreze nutritia in ingrijirea pacientilor cu cancer cat si pentru pacientii cu aceasta nemiloasa patologie.

Cercet. Dr. Albu Horatiu

DESCARCA ARTICOLUL