Component unic sau suplimentar in constructia dietelor ketogenice din cancer, TAVARLIN Keto-Drink poate fi o optiune importanta ca terapie nutritionala co-adjuvanta

Component unic sau suplimentar in constructia dietelor ketogenice din cancer, TAVARLIN Keto-Drink poate fi o optiune importanta ca terapie nutritionala co-adjuvanta

In incercarea de a asigura strategii cat mai performante de tratament si de sustinere a pacientului impotriva cancerelor, se iau tot mai frecvent in discutia teoretica dar si in implementare clinica dietele ketogenice. Rolul introducerii lor este acela de a forta celulele sa-si modifice strategia de obtinere a energiei utilizand in mod deosebit lantul de reactii respiratorii mitocondriale in defavoarea glicolizei.

Conform autorilor unui articol aparut in martie 2016 in European Journal of Clinical Investigation, in ultimii ani a fost descoperit faptul ca anumite diete ketogenice par a avea efecte pozitive importante in oncologie, neurologie dar si in alte afectiuni care evolueaza cu disfunctie mitocondriala. In acest articol sunt discutate atat multele beneficii ale acestor diete dar nu sunt uitate nici potentialele efecte secundare.

Conform echipei de autori, desi mecanismele prin care unele diete ketogenice imbunatatesc rezultatele tratamentelor oncologice si neurologice nu sunt inca elucidate, este clar ca EFICACITATEA DOVEDITA IN URMA APLICARII LOR CLINICE ATRAGE TOT MAI MULTI ADEPTI PRINTRE SPECIALISTI. Acestia, deja le indica ca fiind „optiunea importanta de terapie coadjuvanta adaptabila la situatia pacientului si la extinderea bolii”.

Nota mea este ca, deja avem o experienta de peste 12 ani in utilizarea dietelor ketogenice pentru sustinerea dietetica a apacientilor cu cancer. Si aceasta experienta am inceput sa o dobandim inca dinaintea aparitiei recentului val de publicatii stiintifice legate si de potentialul efect curativ coadjuvant al dietelor ketogenice asocitate terapiilor tumoricide standard! Chiar daca acum utilizam din ce in ce mai mult preparatul TAVARLIN Keto-Drink (fiind primul produs conceput de industria farmaceutica pornind de la recentele descoperiri publicate si care are o utilizare extrem de facila atat in clinica cat si in ambulator, fiind usor de prescris de specialistul oncolog avizat si usor de consumat de catre pacient) noi am folosit in ultimului deceniu si jumatate – dar strict in praxisul nostru – o constructie alimentara, pe care pacientii au denumit-o in timp Crema Dr. ALBU si care prefigura in mare masura compozitia macronutritionala a acestui modern preparat dietetic. Am modificat-o in timp updatand-o permanent la noile aparitii stiintifice in domeniu…Si acum folosim cu mult succes aceasta Crema Dr. ALBU la multi dintre acei pacienti care – in deosebi din motive financiare – nu-si pot permite TAVARLIN Keto-Drink (nefiind inca decontat precum in Germania si nici macar partial compensat de catre casele de asigurari din Romania).

Cercet. Dr. Horatiu Albu

(Surse: 1. European Journal of Clinical Investigations, Martie 2016, Vol46, Pag 207-298; 2. tavarlinshop.de; 3. luptacucancerul.ro)

DESCARCA ARTICOLUL